Ову салату је осмислио мој брат и заиста је одлична, а уместо туњевине може се користити и пастрмка из конзерве. Да, постоји и то, мада до скоро нисам знала!
Састојци: 
- 450 г кукуруза шећерца
 - једна већа или две мање главице црног лука
 - две конзерве туњевине
 - 100 г сенфа
 - 450 г црвеног пасуља (конзерва)
 
Припрема: 
- Ставити кукуруз да се кува у сланој води.
 - За то време ситно исецкати црни лук и ставити га у чинију.
 - Преко додати туњевину оцеђену од уља и сенф па све сјединити.
 - Додати пасуљ оцеђен од течности и добро испран и на крају скуван и оцеђен кукуруз.
 - Све добро измешати па покрити фолијом да би се задржала пара од кукуруза.
 - Кад се проохлади ставити у фрижидер и служити расхлађено, а ако не можете да чекате салата је одлична и топла.
 
Пре неколико дана за ненајављене госте ову салату сам припремила у мало другачијем облику. Наиме имала сам у кући једно паковање куповних корпица за кетеринг и напунила сам их овом салатом. Како ми је било потребно да салата буде брзо готова користила сам кукуруз из конзерве који сам исто као и пасуљ, прво оцедила, а затим добро испрала пре него што сам помешала са осталим састојцима. Помешане састојке сам сипала у блендер и бззззззз добила "паштету".  Корпице сам пунила уз помоћ шприца за украшавање, додала сам мало першуна и фантазија! Пола мере за салату је било довољно да напуним 30-ак корпица, а остатак смо у сласт појели намазано на хлеб.
![]()  | 
| Ујка-Зокијева салата | 

Izgledaju vrlo primamljivo, rado ću ih probati! Zahvaljujem na receptu:)
ОдговориИзбришиLijep pozdrav:)
Lepo izgleda, a tako lako i brzo se pravi, znači savršeno!
ОдговориИзбриши