ПУЊЕНЕ КЕЛЕРАБЕ
  | 
| Пуњене келерабе | 
- 6 келераба средње величине 
 
- 400 г млевене јунетине 
 
- 1 главица црног лука 
 
- 1 шаргарепа 
 
- 1 дл сока од парадајза 
 
- 50 г маргарина 
 
- 5 дл млека 
 
- 2 пуне кашике брашна 
 
- 40 г пармезана 
 
- 150 г качкаваља 
 
- уље 
 
- мешавина зачина, со 
 
 
  | 
| Пуњене келерабе | 
- Келерабе огулити, а затим их пажљиво издубити тако да зидови остану дебљине 5мм. Мени је ова припремна фаза одузела много времена. Ако имате округли нож вероватно ће бити брже. 
 
- Овако припремљене келерабе обарите у сланој води да омекшају па их оцедите од сувишне воде. 
 
- Издубљено месо келерабе и шаргарепу изрендати на крупно, а црни лук ситно исецкати. На мало уља пропржити црни лук, додати шаргарепу и келерабу па и њих кратко пропржити.
 
- Затим додати млевено месо и пржити је док не промени боју. Наставити са динстањем уз повремно доливање воде ако је потребно. Пред крај динстања додати сок од парадајза и зачине по укусу. Динстати док сви састојци не омекшају, а сувишна течност не уври. 
 
- Келерабе напунити припремљеним филом од меса и поврћа. 
 
- Посебно, у мањој посуди отопити маргарина, додати брашно и кратко пропржити. Постепено доливати млеко и мешати док се не згусне. Пред крај кувања додати пармезан и зачине по укусу. 
 
- У науљену ватросталну посуду сипати мало бешамела соса, послагати келерабе и прелити их преосталим бешамелом. Мени је остало доста фила после пуњења, па сам око келераба сипала прво тај фил, а затим сам прелила бешамелом. На крају све посути ренданим качкаваљем. Пећи у загрејаној рерни на 200°С док келерабе потпуно не омекшају. 
 
 
  | 
| Пуњене келерабе | 
 
 
 
 
          
      
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ja kelerabe jedem u salati ili sa be[amel sosom.Hvala na receptu moglo bi se isprobati .Izgleda jako ukusno:)
ОдговориИзбришиI ja sam do sad kelerabe jela samo kao salatu sa belim lukom. Ovo jelo prvi put probam i zaista je ukusno. Ali sledeći put neću da gubim vreme na dubljenje keleraba nego ću sve da ih izrendam i samo čist proprženi fil da prelijem bešamelom i tako zapečem. Kombinacija fila i bešamela sa parmezanom i odozgo korica od kačkavalja je božanstvena! :)
ОдговориИзбришиBaš mi se dopada, svrati po nagradu :)
ОдговориИзбришиPunjene kelerabe još nisam probala, znam samo salatnu varijantu, ali kombinacija mljevenog mesa sa sirom mora biti odlična!! Sad sam gladna :)
ОдговориИзбришиexcelente gratin y relleno,me encanta,muy tentador y contundente,abrazos grandes.
ОдговориИзбриши