субота, 21. јул 2012.

ПАРАДАЈЗ ЧОРБА СА МЛЕВЕНИМ МЕСОМ

Рецепт је из часописа "Добра храна" и од срца га препоручујем! 

Потребно је:
  • 1 главица црног лука, 
  • 2 шаргарепе, 
  • 5 дл јунеће супе од коцке, 
  • 200 г млевене јунетине, 
  • 50 г таране, 
  • 5 дл сока од парадајза, 
  • 1 кашичица шећера, 
  • мешавина зачина, 
  • уље 
Припрема:
  1. Црни лук ситно исецкати, а шаргарепу изрендати. 
  2. На мало уља пропржити црни лук, а затим додати шаргарепу и млевено месо па и њих кратко пропржити да месо промени боју. 
  3. Наставити са динстањем док месо упола не омекша. По потреби доливати воду. 
  4. Затим сипати мешавину јунеће супе и сока од парадајза, додати шећер и зачине по укусу па наставити са кувањем. 
  5. Када месо омекша, додати тарану па кувати још 10-ак минута, тј. док тарана не набубри. 
  6. Уколико је чорба гушћа може се додати још мало воде.  
Парадајз чорба са млевеним месом

2 коментара:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...