петак, 27. новембар 2015.

ПЕЧЕНО ПОВРЋЕ СА МЛЕВЕНИМ МЕСОМ

Печено поврће са млевеним месом
Потребно је: 

  • 400-500 г млевеног меса
  • 1-2 шаргарепе
  • 1 тиквица 
  • 1 црвена паприка
  • 2-3 кашике кукуруза шећерца
  • 100 мл бујона од поврћа
  • 2 кашике киселе павлаке 
  • главица црног лука
  • со, бибер, коријандер
  • мало уља

Печено поврће са млевеним месом
Припрема:

  1. Опрано и очишћено поврће исеците на жељене комаде (нпр. шаргарепу на колутове, паприку на тракице, тиквицу на коцкице.... ). 
  2. Шаргарепу и паприку ставите да се прокувају.
  3. Кад мало омекшају, додајте и тиквицу.
  4. У науљеном тигању пропржите ситно исецкан црни лук па му додајте млевено месо.
  5. Пржите док месо не промени боју, додајте со, бибер и мало млевеног коријандера. Добро умешајте па пребаците у благо науљену тепсију.
  6. За то време поврће је већ омекшало па додајте и кукуруз. Кратко прокувајте.
  7. Обарено поврће процедите па распоредите преко млевеног меса. 
  8. За то време сте скували и бујон од коцке или још боље искористите воду у којој се кувало поврће. Само не заборавите да додате зачине по жељи. 
  9. У бујон размутите павлаку (може и кисело млеко или крем сир, шта имате) па прелијте месо и поврће у тепсији. 
  10. Запеците у рерни загрејаној на 200 степени. 



Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...