- 150g путера
- 150g шећера
- 3 јаја
- 175g пшеничног брашна
- 1,5 кашичица прашка за пециво
- 0,5 кашичице млевеног ђумбира
- 75g кандиране корице поморанџе
- 50g сецканог бадема
За украшавање
- мало отопљене чоколаде
- 25g кандиране корице поморанџе
- по жељи сребрне перлице или неке друге шећерне перлице
Припрема:
- Сједините путер и шећер.
- Умешајте јаја, али додајте једно по једно. Умешајте и просејано брашно, прашак за пециво и млевени ђумбир. Додајте кандирану поморанџу и бадеме. Пажљиво сједините. Смесу разделите у модлу за мафине и пеците у рерни загрејаној на 160 степени око 20-25 минута.
- Чачкалицом проверите да ли су мафини печени тј. ако је чачкалица сува кад је извадите мафини су готови. Оставите их да се прохладе.
- Истопите чоколаду па на сваки ставите по кашичицу. Одмах поспите остатком кандиране поморанџе и по жељи додајте и сребрне перлице. Ја сам половину мафина украсила кандираном поморанџом, а половину сецканим бадемима.
Мафини са поморанџом и ђумбиром // Muffins med apelsin och ingefära |
Ingredienser:
- 150g smör
- 150g socker
- 3 st ägg
- 175g vetemjöl
- 1,5 tsk Dr. Oetker Bakpulver
- 0,5 tsk mald ingefära
- 75g Dr. Oetker Apelsinskal
- 50g Dr. Oetker Mandel skalad hackad
Garnering:
- smält choklad efter behov
- 25g Dr. Oetker Apelsinskal
- ev. 2-4 msk Dr. Oetker Chocolate Silver Pearls eller annat strössel
Gör så här:
- Rör smör och socker mjukt. Vispa äggen, ett åt gången. Vänd i siktat vetemjöl, bakpulver och ingefära i smeten. Tillsätt apelsinskal samt mandlar och rör försiktigt. Fördela smeten i muffinsformar och grädda i 160°C i 20-25 min.
- Känn med en provsticka att muffinsen är klara, provstickan skall inte bli kladdig. Låt muffinsen svalna på ett galler.
- Garnera muffinsen med smält choklad och strö över resten av apelsinskalet och eventuellt lite silverpärlor eller annat strössel.
Muffins med apelsin och ingefära |
Нема коментара:
Постави коментар