петак, 3. децембар 2010.

МУСАКА ОД КРОМПИРА

Састојци:
  • кромпир
  • млевено месо
  • црни лук
  • млеко
  • јаја
  • со, бибер, уље
Припрема:
На мало уља пропржити црни лук и млевено месо. При крају додати зачине. За то време, ољуштен и опран кромпир исећи на колутове. У науљену тепсију поређати део кромпира, посолити, ставити слој меса, покрити остатком кромпира, посолити. Умутити јаја са млеком и прелити мусаку. Пећи у претходно загрејаној рерни. Количина састојака наравно зависи од броја особа, а ја мусаку увек правим "од ока". Једино је битно да мусака буде сочна, а то постижемо тако што је потребно доста млека, како би сав кромпир био добро заливен.

Мусака од кромпира

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...