субота, 21. октобар 2017.

ЧАЈНИ КЕКСИЋИ СА ЏЕМОМ // Spröda syltkakor

Чајни кексићи са џемом // Spröda syltkakor

Потребно је:
  • 200 г путера собне температуре
  • 3/4 дл кристал шећера
  • 1 жуманце
  • на врх ножа прашка за пециво
  • 2 кашичице ванилин шећера
  • 4,5 дл пшеничног брашна
За пуњење:
  • џем од малина или јагода
Припрема:
  1. Пенасто умутите путер са шећером. Додајте жуманце и сједините, а затим додајте и преостале суве састојке и умесите глатко тесто.
  2. Ставите тесто на кратко (15-30') у фрижидер.
  3. Тесто растањите на дебљину 1-2 цм; модлом у облику цвета вадите колачиће које ћете ређати директно у плех са папиром за печење. Палцем направите мало удубљење на средини и напуните га џемом. (Mоже било који џем по вашем избору)
  4. Пеците кексиће око 15 минута у рерни загрејаној на 175 степени. 
  5. Служите охлађене. 
Чајни кексићи са џемом // Spröda syltkakor
Så möra och alldeles, alldeles underbara! Kakor med sylt i mitten.

Ca 25 st
  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 3/4 dl strösocker
  • 1 äggula
  • 1 krm bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4,5 dl vetemjöl
Garnering:
  • hallon- eller jordgubbssylt
Gör så här:
  1. Klicka ner smöret i en bunke och blanda med övriga ingredienser och arbeta ihop till en deg.
  2. Låt degen vila i kylskåp i 30 min. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Forma bollar av degen och lägg dem på ett bakplåtspapper eller forma kakorna i en pepparkaksform i lagom storlek. Kakan bör vara 1-2 cm tjock. Tryck med tummen i den formade kakan så att en fördjupning bildas. Klicka lite lagom med sylt i groparna.
  4. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 15 min. Låt dem svalna.
Чајни кексићи са џемом // Spröda syltkakor

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...