уторак, 19. септембар 2017.

ПИЛЕТИНА У СОСУ ОД СЕНФА СА ПИРИНЧЕМ // Stekt kyckling i senapssås med ris

Пилетина у сосу од сенфа са пиринчем //  Stekt kyckling i senapssås med ris
Потребно је за 4 порције:
  • 4 порције пиринча
  • 640 гр филета пилећег белог меса
  • 2 кашичице уља
  • со, бибер
  • 1,5 дл павлаке
  • 1 кашичица дижон сенфа
  • 1 кашичица обичног сенфа
  • 1 дл млека
  • 1 кашичица босиљка
  • 4 парадајза
Припрема:
  1. Одмрзните пилетину (ако је замрзнута).
  2. Скувајте пиринач по упутству на паковању.
  3. Сваки пилећи филе исеците по дужини на три дела. Пилетину пржите у тигању на уљу. Зачините сољу и бибером.
  4. Снизите температуру, додајте павлаку претходно помешану са сенфом, млеко и босиљак. Пустите да крчка око 3 минута, а затим окрените пилетину и динстајте још 3 минута.
  5. Исеците опран парадајз на комаде.
  6. Пилетину у сосу служите са пиринчем и парадајзом.
Савет:
Парадајз помешајте са 1/2 кашике црвеног винског сирћа и 1/2 кашике маслиновог уља. Посолите и побиберите. 
Као варијација - босиљак у рецепту можете заменити естрагоном или першуном.

Пилетина у сосу од сенфа са пиринчем //  Stekt kyckling i senapssås med ris
Ingredienser:
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 640 g majskycklingfilé
  • 2 tsk olja
  • salt och peppar
  • 1 1/2 dl crème fraiche (med smak av tre sorters senap)
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk basilika
  • 4 tomater
Gör så här:
  1. Tina kycklingen (om fryst används).
  2. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  3. Skär varje kycklingfilé i 3 bitar på längden. Stek kycklingen i oljan i en stekpanna och krydda med salt och peppar.
  4. Sänk värmen och häll i crème fraiche och mjölk och krydda med basilika. Låt sjuda ca 3 minuter. Vänd sedan kycklingen och sjud ytterligare ca 3 minuter.
  5. Skär tomaterna i bitar.
  6. Servera kycklingen i såsen med ris och tomater.
Gör laktosfri: blanda 1 1/2 dl naturell laktosfri crème fraiche med 1 msk svensk senap och 1 tsk dijonsenap innan den hälls över kycklingen (för 4 port).

Tips:
Blanda tomaterna med 1/2 msk rödvinsvinäger och 1/2 msk olivolja (för 4 port). Krydda med salt och peppar. Som variation kan det vara gott att byta ut basilikan i receptet mot dragon eller persilja.




Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...