недеља, 1. мај 2016.

ХЛЕБ СА ОРАСИМА

Још један у низу хлебова направљених у мини-пекари.
За хлеб од 1 кг потребно је припремити: 
  • 325 мл воде
  • 1,5 кашичицу соли
  • 2,5 кашичице шећера у праху
  • 455 г белог брашна
  • 105 г интегралног брашна
  • 1,5 кашичицу сувог пекарског квасца
  • 30 г ситно сецканих ораха
Припрема
Састојке сипајте у посуду следећим редоследом: вода, со, шећер. Затим додајте два типа брашна и квасац. Одаберите програм 5, тежину хлеба и жељену боју. Покрените програм. После првог звучног сигнала (отприлике након 20 минута), додајте орахе.
На крају програма, искључите апарат, извадите посуду из апарата и извадите хлеб.

По истом рецепту можете направити и хлеб без додавања ораха.

Хлеб са орасима

Хлеб смо иначе правили за Васкршњи доручак. Срећан вам празник. Христос васкрсе!

Васкрс 2016


Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...